Ulusal Vize

Uzun Süreli Vize Başvurularına İlişkin Randevular

Uzun süreli vize talebi için gerekli randevuyu iDATA vermektedir. Çağrı merkezimizin 0312 426 16 19 / 0312 426 16 20 numaralı telefondan randevu hizmeti verilmektedir.

Yoğun talebe bağlı olarak şu sıralar aile birleşimi vize randevularında tüm vize şubelerinde bir kaç ay bekleme süresi bulunmaktadır.
Almanya´nın Türkiye´deki dış temsilcilikleri zaman zaman ulusal vize başvurularında meydana gelen uzun bekleme sürelerini, özellikle de Suriye vatandaşlarının aile birleşimi başvuru süreçlerini kısaltmak veya daha erken tarihlere randevu vermek için zaten gayret göstermektedirler. Bu itibarla, tüm başvuru sahiplerine adil davranma ilkesi bakımından da, benzer şekilde ağır koşullar altında bulunan belirli kişilere öncelik tanınması mümkün değildir.

Dolayısıyla hali hazırda işleme alınmış bulunan başvuruların da mümkün olduğunca hızlı bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen, randevunun öne çekilmesi ile ilgili bireysel taleplere cevap verilemeyeceğinin anlayışla karşılanması rica olunur.

Ulusal Vize Başvurusu Hakkında Genel Bilgiler (D Tipi Vize) 12/2015

Eğer Almanya´da kesintisiz 90 günden fazla kalmak istiyorsanız, bir Ulusal Vize almanız gerekmektedir. Aile birleşimi, öğrenci veya çalışma amaçlı ikametler için doğru vize Ulusal Vizedir. Vize başvurusu sizin için yetkili Vize Bölümüne şahsen yapılmalı. Çocuklar da, kaç yaşında olursa olsunlar (bebekler de) başvuru sırasında hazır bulunmalılar. 12 yaş üstü kişilerden parmak izi alınacaktır.

Vize Bölümlerine başvuruda bulunmadan önce Türkiye genelinde geçerli 0312 426 16 19 / 0312 426 16 20 numaralı telefondan çağrı merkezinden randevu alınması gerekmektedir. Çağrı merkezi Pazartesi – Cuma günleri arasında 08:30 – 12:30 ve 13:30 – 18:30 arasında hizmet vermektedir. Randevu ücreti 5 Euro olmakla birlikte kredi kartıyla ödenebilir veya öncesinde herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine de ödeme yapılabilir. Ödeme şekline göre ilgili banka tarafından belirlenen ilave ücretler alınabilmekte. Alternatif olarak iDATA bürolarına da ödeme yapılabilir, fakat randevunun yine de telefonla alınması gerekmekte. Çağrı merkezinden vize ile ilgili her türlü konuda bilgi de alabilirsiniz. iDATA`nın telefonla randevu verme hizmetinden yararlanmak istemiyorsanız, her Salı saat 8.00 ila 9.00 arasında Almanya`nın Ankara Büyükelçiliği`nin Vize Bölümü girişinden de ücretsiz randevu alabilirsiniz.

18 yaşını dolduran herkesin kendisi başvuruda bulunması gerekmekte. Reşit olmayanlarda ise velayet sahibi başvuru evrakını imzalar. Başvuru formları Vize Bölümlerinden ücretsiz olarak temin edilebilir ya da Almanya´nın Türkiye´deki dış temsilciliklerinin www.tuerkei.diplo.de adresli internet sayfasından da indirilebilir. İnternet sayfamızdan daha ayrıntılı bilgilere ve bilgi notlarına da ulaşabilirsiniz. Sadece gerekli belgelerle birlikte ibraz edilen eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formları işleme alınabilecektir. Eksik başvuruların işleme alınması mümkün değildir ve bu durumda yeni bir randevu alınması gerekecektir. Aşağıda belirtilen vize harçları dışında Vize Bölümleri tarafından yerine getirilen tüm resmi işlemlerin ücretsiz olduğu önemle duyurulur. Vize harcı (60 Euro, 0-17 yaş arası çocuklar 30 Euro +250 TL hizmet ücreti ) Vize Bölümünde nakit ve tam tutar şeklinde ödenmeli. Vize için geçerli bir pasaport ibraz edilmeli. Gerekli vesikalık resimler ise biyometrik özelliklere uygun resimler olmalı, yani resimler 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebatında olmalı. Başvuruda bulunan kişinin başörtüsüz ve gözlerini kapatacak herhangi bir şey olmadan tam karşısından resmi çekilmelidir. Dini gerekçelerle istisnalar yapılabilir, ancak bu durumda bile gözlerin önü kapatılmamalı. Bazı durumlarda ulusal vize verilebilmesi için başvuru ile birlikte bir de seyahat sağlık sigortası ibraz edilmelidir. Konuyla ilgili bilgi notlarımızdan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Schengen ülkelerinde kalınacak toplam süre için geçerli olması gereken sigorta, olası bir hastalık veya ölüm durumunda kişinin memleketine naklini ve tıbbi müdahale veya hastane acil servis masraflarını kapsamalıdır. En az 30.000,- Euro teminatlı olması gerekmekte. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmekte. Dönüş tarihlerinizle ilgili bir esneklik öngörüyorsanız, sigortanızın geçerlilik süresini de bir kaç gün uzun tutmanızda fayda var. Sigorta poliçesinin aslı ile birlikte fotokopisi de ibraz edilmeli. Poliçe aslı tekrar geri verilecektir. Masrafları sonradan (sigortalının ülkesine geri döndükten sonra) karşılayan seyahat sağlık sigortaları yeterli değildir. Belli bir yaştan sonra (ki bu yaş sınırı genellikle 65`tir) sigorta teminatlarında sınırlamaya giden sigortalar da kabul edilmemektedir. Vize talebinin reddi halinde seyahat sağlık sigortası masrafının karşılanması mümkün değildir. Yukarıda belirtili şartları yerine getiren tüm sigorta poliçeleri kabul edilmektedir. Başvuru evrakı teslim edildikten sonra beyaz bir makbuz verilmektedir. Bu makbuzu daha sonrasında şahsen gelmeniz gereken her sefer yanınızda bulundurunuz. İlk başvurudan sonra ilaveten ibraz etmeniz gereken veya kargo/posta ile göndereceğiniz belgelere de bu makbuzun mutlaka bir fotokopisini ekleyin. Vize Bölümü, ulusal vize başvurularında genellikle Almanya´daki makamları da (yabancılar dairesi, Federal Çalışma Ajansı) işlemlere dahil etmesi gerektiğinden işlem süresi uzamaktadır. Aile birleşimi vize başvurularının işlem süresi genellikle üç ay sürmektedir. Bu nedenle de işlemlerin ne aşamada olduğunu öğrenmek isteyen başvuru sahiplerine ancak üç aylık süre geçtikten sonra cevap verilir. Bunun anlayışla karşılanması rica olunur. Pasaportların teslimi: Ankara`daki Büyükelçilik`te veya İstanbul`daki Başkonsolosluk`ta ulusal vize başvurusunda bulunanlar pasaportlarını ikamet adreslerine geri gönderttirebilirler. Bunun için başvurudan önce Vize Bölümü`nün bahçesinde bulunan UPS firmasından bir kargo zarfı almanız gerekir. Bu hizmetin bedeli 20 TL`dir. Uzak yerler için fiyat 27 TL`dir. İzmir`de ise Vize Bölümü´nde Yurtiçi Kargo`ya ait iade zarfları hazır bulundurulmakta. Bu iade zarfına adresinizi yazdıktan sonra başvuru sırasında görevliye teslim edebilirsiniz. Kargo ücreti teslimatta soyadına göre ödenir. Bu gönderiler için halihazırda 10 TL ücret alınmaktadır. Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen verilen vizedeki tüm bilgilerin doğru olup olmadığını ve alınan harç miktarını da kontrol ediniz. Şikayetlerinizi lütfen gecikmeden Vize Bölümü´ne iletiniz (iDATA`ya değil). Esasen bilgi notlarında belirtili belgelerin başvuru esnasında ibraz edilmesi yeterlidir. Fakat gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Vizesi olan bir kişinin koşulsuz şartsız Almanya´ya giriş hakkı olduğu algısının doğru olmadığını belirtmek isteriz. Bu konuda nihai karar mercii yetkili hudut kontrol makamlarıdır. Ayrıca: Ulusal vize ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde diğer Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahipsiniz.

Aile Birleşimi

-Almanya’da Evlenmek veya Almanya’daki Eşin Yanına Gidebilmek için Aile Birlesimi Vizesi
-Çocukların Almanya’ya Getirilmesi için Vize
-Alman Vatandaşı Olan Çocuğun Yanına Göç Etmek
-Evlat Edinilen Çocukların Evlat Edinen Ebeveynlerin Yanına Gitmesi

Almanya ülkesinde yaşayan eşinizin yanına kalıcı olarak gitmek istiyor veya Türkiye bulunan çocuklarını yanınıza almak istiyorsanız aile birleşimi talebinde bulunmanız gerekmektedir. Aile birleşimi yapabilmek için öncelikli olarak İDATA firmasından randevu talep etmeniz gerekmektedir. Randevu talebinizin ardından Almanya aile birleşimi için gerekli evraklar listesi 2016 yılı güncel olanları hazırlamanız ve randevu gününde yanınızda hazır bulundurmanız gerekmektedir. Almanya aile birleşimi randevularını konsolosluk uzun süre sonrasına veriyor ise üzülmeyin isterseniz bizden VİP hizmet alarak randevu talebinde bulunabilir ve gerekli evraklar listesinin hazırlanması konusunda 0312 426 16 19 / 0312 426 16 20 numaralı telefondan destek alabilirsiniz bu sayede uzunca süre beklemenizde gerekmeyecektir. Dilerseniz sayfamızda bulunan bilgilere göz atarak başvurunuz için gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Şirketimiz ayrıca size A1 sertifikası almanız konusunda yardımcı olmaktadır.
Almanya’da bulunan eşinin yanına gitmek isteyenler
Almanya ülkesinde yaşayan biri ile evlilik yaptıysanız ve oraya kalıcı olarak gitmek istiyorsanız İDATA firması aracılığı ile randevu alıp Almanya konsolosluğuna müracaat etmeniz gerekmektedir. Gerekli evraklar listesine buradan ulaşabilirsiniz. VİP destek için bizi arayınız.
Almanya’ya çocuklarını kalıcı olarak getirmek isteyenler
Almanya ülkesinde yaşıyorsunuz ve Türkiye’de bulunan çocuklarını yanınıza kalıcı olarak getirtmek istiyorsunuz. Bunun için İDATA firmasından randevu talep edip Almanya konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Sizden istenen belgelerin bir listesine BİZİ ARAYARAK ulaşabilirsiniz
Sıkça Sorulan Sorular
Aile birleşimi yapabilmek için almanca bilmem gerekli mi?
Eğer Almanya’da yaşayan eşinizin yanına kalıcı olarak gidiyor iseniz bu amaçla yapılan aile birleşiminde basit düzeyde almanca bilmeniz gereklidir.
Aile birleşimi başvuruları ne kadar sürede sonuçlanır?
Genelde başvurunuzu konsolosluğa yaptıktan sonra 1 ay ile 3 ay arasında sonuçlanmaktadır.
Randevu almadan başvuru yapılabilir mi?
Randevu almadan aile birleşimi başvurusunda bulunamazsınız. Bunun için öncelikle randevu almanız gerekmektedir.
İstenen evrakları temin etmez isem ne olur?
Sizden istenen evrakları tam olarak temin etmez iseniz başvurunuz kabul edilmeyebilir bu durumda randevunuz iptal edilir ve yeniden randevu almanız gerekir.
Aile birleşimi için çalışıyor olmam gerekli mi?
Aile birleşimi için Türkiye’de bulunan eşin çalışıyor olması gerekmiyor.
Dil öğrenemiyorum ne yapmalıyım?
Tüm çalışmalarınıza rağmen dil öğrenemediyseniz üzülmeyin şirketimiz size bu konuda yardımcı olabilir. Tüm bunlar ek ücrete tabi olacaktır.

Aile birleşiminde Almanca şartı ile ilgili güncel duyuru:
04.2015 tarihinden sonra düzenlenmiş olan TELC Dil Kursuna ait Almanca dil sertifikaları vize başvurusu kapsamında artık kabul edilmeyecektir. 01.04.2015 tarihinden önce düzenlenmiş bulunan TELC sertifikaları ise 31.07.2015 tarihine kadar vize başvurusunda kabul edilecek olup, yine de başvuru esnasında mutlaka kısa bir Almanca testi yapılacaktır.

Çalışma Amaçlı Vizeler

-Türk TIR Şoförlerine Transit Vize
-Almanya`da Au Pair
-Almanya’da Staj Yapmak için Gerekli Vize Başvurusu Hakkında
-“AB Mavi Kart”
-Almanya’da Çalışmak
-Almanya’da İş Arama
-İstisna Akdi Çerçevesinde Sözleşmeli İşçi

Yüksek Öğrenim

-Burssuz Üniversite Öğrencileri
-Burslu Üniversite Öğrencileri
-Üniversite Adayı
-Almanya’da Almanca Öğrenimi, Yoğunlaştırılmış Dil Kursu

Geri Dönüş Hakkı

-Eski Alman Vatandaşları
-Genç Yabancı ve Emekliler İçin Ülkeye Dönüş
-İkamet İzin Süresinin Dolması veya Belgenin Kaybedilmesi Halinde Tekrar Ülkeye Giriş

TOP